Wydanie nr 89/2024, Piątek 29.03.2024
imieniny: pokaż (5 imion)Wiktoryn, Marek, Eustazy, Czcirad, Cyryl
ReklamaKontakt
  • tvregionalna24.pl
  • zulawyimierzeja24.pl
  • tvsztum.pl
  • tvdzierzgon.pl

Chleb na zakwasie czy drożdżach? Szef piekarni Koszykowa Andrzej Wolanin wyjaśnia – 05.05.2016

Produkty zbożowe, zwłaszcza pieczywo, odgrywają zasadniczą rolę w żywieniu ludzi na całym świecie, dlatego też w ostatnich latach właśnie pieczywu żywieniowcy poświęcają szczególną uwagę, uwzględniając współczesne zalecenia żywieniowe, które za podstawę zbilansowanej diety uważają przetwory zbożowe.

Pan Andrzej Wolanin od lat zajmuje się produkcją zdrowego naturalnego pieczywa, na bazie zakwasu. Piekarnia Koszykowa która prowadzi od lat, stawia w głównej mierze na produkty naturalne, wytwarzane bez stosowania ulepszaczy czy innych komponentów.

Robert Kaczmarkiewicz
Przejdź do komentarzy

 

Kamery On-Line

Podziel się:
Oceń:
Tagi

Zobacz więcej z kategorii Wiadomości


Komentarze (4)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe i naruszające regulamin będą usuwane.

 
Gość
Gość 09.05.2016, 07:31
"Zakwas znamy od 6000 lat" :D
Adam
Adam 08.05.2016, 11:20
bardzo dobry chleb, polecam